Čeprav Katoliška cerkev uči, da so živali od Boga ustvarjena bitja in da jih Bog obdaja s skrbjo svoje previdnosti, pa dovoljuje, da se živali morijo za hrano, dovoljuje poskuse na živalih, lov in uporabo živali za razvedrilo (npr. bikoborbe). Čeprav iz zapovedi Ne ubijaj jasno izhaja, da se tudi živali naj ne ubija, kar je Bog npr. potrdil tudi preko preroka Izaija, ko je rekel, da kdor ubije vola, je kakor da bi ubil človeka (Iz 66,3), pa Katoliška cerkev še vedno na veliko spodbuja živalim sovražna dejanja. Zato je ta cerkev soodgovorna za mučenja in smrt več sto milijard živali, saj s svojim naukom moralno-etično opravičuje trpljenje in pomore živali.

Ljubitelji ubijanja Božjih bitij

V javnosti je bilo mogoče zaslediti, da je ljubljanski nadškof Uran pred kratkim blagoslovil nov lovski dom na Jezerskem. Sicer mnogokrat v medijih zasledimo, da vodijo katoliški duhovniki lovske maše ali kako drugače podpirajo lovce oz. lov. Tako še ni pozabljeno, da je škof Stres vodil lani Hubertovo mašo pri LD Bogojina. 
Več o tem

Pomor živali v imenu rimsko-katoliškega boga!

Pred kratkim je LD Bogojina pripravila že 6. Hubertovo lovsko mašo, ki jo je vodil pomožni škof dr. Anton Stres, v bližini oltarja se je nahajal tudi 140 kilogramski jelen, ki ga je uplenil eden izmed domačih lovcev.
Več o tem

Živali se sprašujejo, zakaj morajo tako živeti?

Vidimo krave na paši ali kokoši na dvorišču in mislimo, da je tem živalim lepo. Jasno je, da te živali živijo bolje kakor večina njihovih prijateljev iste vrste, ki se ne morejo svobodno pasti ali sprehajati na dvorišču. 
Več o tem

Ali cerkev pri živalih spoštuje Božjo zapoved?

Čeprav cerkev uči “Ne ubijaj”, pa mnogi cerkveni člani na veliko ubijajo ali sodelujejo pri ubijanju živali v gozdovih in na poljih, v klavnicah in v poskusnih laboratorijih. Ali zanje ne velja “Ne ubijaj”?
Več o tem

Hubertova maša

Bliža se dan Hubertove maše, ki jo bo Katoliška cerkev v Sloveniji organizirala dne 22.8.2004 na Mašunu pri Postojni.Podpora lovu pomeni podporo ubijanju, saj je bistvo lova ubijanje živali. V Sloveniji je bilo npr. v lovnem letu 1999/00 ubitih približno 100.000 živali. V samostojni Sloveniji je bilo pobitih verjetno že okoli 1 milijon živali, samo srn okoli 400.000 – vse to očitno z blagoslovom Katoliške cerkve.
Več o tem

Živali, katoliška cerkev in velika noč

Bliža se velika noč, eden najpomebnejših praznikov Katoliške cerkve. Ker istočasno, ko kristjani praznujejo Jezusovo vstajenje, k blagoslovu nosijo velikonočno šunko in druge izdelke iz mesa, se lahko vprašamo, kakšen odnos ima Katoliška cerkev do živali. 
Več o tem

Linki