Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice na demonstracijah v Bruslju

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice se je marca v Bruslju udeležilo mednarodne konference o farmskih živali, ki ga je organiziralo britansko društvo CIWF – Compassion in World Farming – http://www.ciwf.org.uk/ v sodelovanju z Evropsko koalicijo za farmske živali (European Coalition for Farm Animals (ECFA). Zadnji dan konference so udeleženci pred stavbo Evropske komisije izvedli miroljubne demonstracije z naslovom: Baterijske kletke za vzrejo kokoši nesnic morajo biti po letu 2012 v Evropski uniji prepovedane. Direktivo o prepovedi baterijskih farm po letu 2012 je evropska unija sprejela že leta 1999, vendar kmetijski lobiji pritiskajo na evropske poslance in komisarje, da bi datum prepovedi prestavili za nedoločen čas. Udeležence demonstracij so obiskali evropski komisar za zdravje, Markos Kyprianou in kmetijski ministri iz Švedske, Madžarske, Litve in Nizozemske, ki so od organizatorjev prejeli simbolično jajce iz veganske čokolade. In kako lahko vi pomagate, da leta 2012dokončno prepovedo koncentracijska taborišča za kokoši? Pišite slovenskim poslancem v evropskem parlamentu in jih prosite naj podprejo to pobudo o prepovedi! 

Njihovi elektronski naslovi:
mihael.brejc@europarl.europa.eu,
alojz.peterle@europarl.europa.eu,
romana.jordancizelj@europarl.europa.eu,
ljudmila.novak@europarl.europa.eu,
borut.pahor@europarl.europa.eu,
mojca.drcarmurko@europarl.europa.eu,
jelko.kacin@europarl.europa.eu

Pišite tudi evropskemu komisarju za zdravje, Markosu Kipryianou in zahtevajte, da se držijo prepovedi po letu 2012. Njegov elektronski naslov je:
markos.kyprianou@ec.europa.eu

Kaj lahko še naredite za boljše pogoje kokoši nesnic? Če ste vegetarijanec, kar pomeni, da še vedno uživate jajca, zahtevajte, da v vaših trgovinah prodajajo tudi jajca iz farm, kjer se kokoši lahko svobodno gibljejo. 

Seveda pa je najboljša pomoč za kokoši, da njihovih jajc sploh ne jemo, kajti prav gotovo ni naravno, da človek uživa nerojene otroke druge vrste.