[tdc_zone]

[tdm_block_column_title title_text=”TWlybmklMjBwcm90ZXN0bmklMjBzaG9kJTIwb2IlMjBzdmV0b3ZuZW0lMjBkbmV2dSUyMHZhcnN0dmElMjAlQzUlQkVpdmFsaQ==” title_tag=”h3″ title_size=”tdm-title-md” content_align_horizontal=”content-horiz-center” tds_title=”tds_title2″ tds_title3-subtitle_text=”” tds_title3-line_height=”2″ tds_title2-f_title_font_weight=”600″]

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je 4. oktobra, ob svetovnem dnevu varstva živali, v središču Ljubljane priredilo mirni shod z naslovom Prenehajmo s terorjem do živali.
»Ob svetovnem dnevu varstva živali smo želeli ponovno opozoriti ter informirati slovensko javnost o slabem položaju vseh živali v naši družbi. 28 milijonov zaklanih rejnih živali za meso, približno 100 tisoč pobitih živali s strani lovcev, več tisoč mučenih živali v laboratorijih in še mnoga druga mučenja živali Sloveniji nikakor ne morejo biti v ponos. Zato sprašujemo odgovorne v državi: Zakaj se ta teror nad živalmi dopušča, ter kako dolgo še, ali niso opozorila človeštvu v obliki katastrof jasna in nedvoumna. Zakaj se celo ta dejavnost subvencionira kljub znanim dejstvom, da je npr. masovna reja živali na prvem mestu med onesnaževalci okolja in povzroča več toplogrednih plinov kot celoten promet. Torej vsi davkoplačevalci plačujemo nekoga, da nam uničuje zemljo in vodo. Ali ni to čudno in nelogično? Vprašanje velja tudi za predsedniške kandidate ali imajo v svojem programu kaj za živali in naravo?« je dejal Stanko Valpatič, predsednik Društva za osvoboditev živali in njihove pravice. V okviru shoda, ki se ga je udeležil tudi predsedniški kandidat Darko Krajnc, so na slikovit način prikazali mučenje živali v laboratorijih in baterijskih farmskih kletkah, ter pozvali katoliško cerkev naj iz svojega nauka odstrani vse, kar je sovražno do živali in začne uresničevati tiste vidike svojega nauka, ki so do živali prijazni. 

Teksti, ki smo jih prebrali na shodu:
Uvodni tekst na shodu
Tekst o testiranju na živalih
Tekst o odnosu RKC do živali
Tekst o baterijskih farmah

[/tdc_zone]