[tdc_zone]

[tdm_block_column_title title_text=”U2hvZCUyMHByb3RpJTIwYm8lQzUlQkVpJUM0JThEbmVtdSUyMHBva29sdSUyMCVDNSVCRWl2YWxp” title_tag=”h3″ title_size=”tdm-title-md” content_align_horizontal=”content-horiz-center” tds_title=”tds_title2″ tds_title3-subtitle_text=”” tds_title3-line_height=”2″ tds_title2-f_title_font_weight=”600″]

Dne 22.12.2006 s pričetkom ob 15.30 uri se je na Prešernovem trgu v Ljubljani odvijal mirni protestni shod zoper božično klanje živali. Na tem trgu je društvo pozvalo vse kristjane in druge ljudi dobre volje, naj prenehajo uživati meso in naj sledijo Jezusu iz Nazareta, ki je bil prijatelj živali in vegetarijanec.

Po pozivu kristjanom in drugim ljudem dobre volje so protestniki odšli do ljubljanske stolnice, kjer je društvo pozvalo nadškofa Urana oz. Katoliško cerkev naj cerkev spremeni svoj do živali sovražen nauk in prekliče izobčenje vegetarijancev. Ker nadškof ni želel osebno prevzeti poziva, je bil ta v obliki pisma poslan po pošti. Po pošti pa je bilo pismo s podobno vsebino poslano tudi nadškofu Krambergerju ter škofom Stresu, Turnšku, Pirihu in Glavanu kot tudi evangeličanskemu škofu Erniši.

Namen shoda je bil opozoriti cerkev in javnost na dejstvo, da so bile živali edine, ki so Jezusa ob Njegovem rojstvu sprejele medse in Ga ogrele, ne pa tudi ljudje. To dejstvo je za mnoge prijatelje živali etični imperativ, naj spoštujejo in varujejo živali kot svoja sobitja, ki imajo dušo ter dostojanstvo, in pravico do življenja, svobode, življenjskega prostora in hrane.

Pred shodom pa je bilo pismo s podobno vsebino poslano tudi papežu Benediktu XVI.

V nadaljevanju je nekaj slik s shoda in teksta, ki sta bila prebrana na shodu.

Priloge:

[/tdc_zone]