Domov Aktualne novice Dolgoročna podnebna strategija Slovenije do leta 2050 - spletni vprašalnik

Dolgoročna podnebna strategija Slovenije do leta 2050 – spletni vprašalnik

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice so ena izmed 233. organizacij, ki so podprle Nujni podnebni poziv Vladi RS. Gre za svojevrsten in izjemen dosežek v slovenskem okolju, h kateremu je doprinesla tudi vaša podpora.

Podnebne spremembe so postale tema, ki se ji politiki in odločevalci ne morejo več izogniti. Temu smo priča tudi v Sloveniji, kjer se ravno v tem obdobju sprejemajo ključni strateški dokument, energetsko-podnebni načrt in zakon na področju podnebnih sprememb. Zelo kmalu bomo videli, kako resno Vlada Republike Slovenije jemlje podnebno krizo. 

Ministrstvo za okolje in prostor je ob pripravi Dolgoročne podnebne strategije Slovenije do leta 2050 objavilo SPLETNI VPRAŠALNIK, ki je dostopen na -> tej povezavi <-. Vprašalnik omogoča jasno predstavitev vaših stališč in pričakovanj glede podnebnih sprememb. Kot podporniki Nujnega poziva cenimo vaše stališče in upamo, da ga boste prenesli še tistim, ki ga morajo pri svojem delu spoštovati.  

Vprašalnik vam bo vzel približno 20 minut; nanj je potrebno odgovoriti najkasneje do petka, 15. 11. 2019. Odgovarjajte po lastni presoji; kot napotek vam sporočamo še, da ni potrebno odgovoriti na vsa vprašanja. V kolikor na posamezno vprašanje ne želite odgovarjati, vnesite ‘/’ ali napišite ‘nimam mnenja’ in obrazec vas bo spustil na naslednjo stran. Vprašalnik na svoji tretji strani omogoča, da se podpišemo kot društvo, ki ga predstavljamo, kar je bistveno.

V slogi in številu je moč. Upamo, da ste tudi vi podobnega mnenja in si boste vzeli del vašega časa za doprinos k stopnjevanju pritiska na pripravljavce podnebne strategije.

Za vašo podporo in doprinos se vam zahvaljujemo. Vsak dan nas je več, ki stopnjujemo pritisk in aktivno delujemo za konkretne podnebne ukrepe in boljši jutri; za nas in za naše potomce.

 

 

 

Zadnji prispevki

Pesticidi imajo posledice za naše zdravje, Glifosat

Besedilo: Valentin Gorjanc, dipl. ing. kmetijstva Glifosat je po definiciji herbicid, pogosto prodajan pod komercialnima imenoma Roundup in Boom efekt, ki ju je...

PTICE POTREBUJEJO NAŠO POMOČ

Besedilo: Anja Brumen Fotografije: Alen PlojZima je za živali, tudi za ptice, zelo težek čas. Iskanje hrane, mraz, zamrznjena napajališča … Nekatere od...

Zdrava tla – zdrav pridelek

Besedilo: Karmen Brumen Ko govorimo o kmetijstvu, se marsikomu pogosto porajajo podobe in asociacije o podeželski idili, v kateri je še ‘prava narava’,...

Novoletno voščilo 2024

Mir, ljubezen in spoštovanje so vrednote, o katerih ljudje največ govorimo v tem prazničnem času.Začnimo...

Ali je pomembno, kakšno rastlinsko hrano jemo?

Besedilo: Jelena Dimitrijević Odločitev za rastlinski način prehranjevanja je vsekakor pohvalna in vsak posameznik, ki naredi ta korak, sodeluje v ustvarjanju bolj sočutnega...