Rjavi medved v Sloveniji

Vrsta Rjavi medved je zaradi svoje ogroženosti zavarovana tako s slovenskimi predpisi, npr. Uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah kot tudi mednarodnimi pravnimi akti. Ne glede na to pa v Sloveniji država vsako leto odredi odstrel večjega števila medvedov.
Več o tem

Zopet protestni shod

Zaradi mučenja oz. nepravilnega in neetičnega ravnanja z medvedjimi mladiči, ki se je zgodil v nedavni akciji lova na medvedko v bližini vasi Cajnarje vabimo na mirni protestni shod, ki bo v petek, dne 23.3.2007, ob 16.30 na Dvornem trgu v Ljubljani. Geslo shoda je: Za medvede obstajajo tudi druge rešitve!
Več o tem

Protest zoper odstrel medvedov tudi v Avstraliji

Zoper planirani odstrel medvedov v letu 2007 v Sloveniji so protestirali tudi v glavnem mestu Avstralije Canberri, kjer so istočasno zbirali še podpise zoper poboj medvedov.
Več o tem

Protestni shod ob planiranem odstrelu medvedov

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je v soboto, 10. marca 2007 priredilo mednarodni protestni shod proti pokolu stotih medvedov, ki jih je letos obsodil na smrt minister za okolje in prostor Janez Podobnik. Demonstracije so s svojo prisotnostjo podprli tudi člani hrvaškega društva Glas životinja in predstavniki italijanskega društva LAV – Lega Anti Vivisezione, ki so tudi izročili protestno pismo predstavniku ministrstva za okolje in prostor. Miroljubni shod je bil zelo odmeven, saj je o dogodku poročalo kar deset medijev.
Več o tem

Mučenje medvedjih mladičev?

V sredo se je končala akcija iskanja medvedke, ki naj bi v okolici vasi Cajnarje napadla domačina. Medvedka je nato zbežala, v brlogu pa sta ostala njena mladiča, stara nekaj tednov. Medvedka se je sicer poskušala vrniti k njima, vendar so jo pregnali lovci. Ob vsem tem se je vprašati, ali je bilo ravnanje predstavnikov države oz. lovcev pravilno.
Ob tiskovnem sporočilu si lahko preberete tudi izjavo domačinke iz vasi Dobec v zvezi s pogromom na medvedjo družino.

Več o tem

Tiskovna konferenca v zvezi z nameravanim pobojem medvedov

Društvo je v torek, dne 6.2.2007, ob 12.00 uri v prostorih STIC, Krekov trg 10, Ljubljana organiziralo tiskovno konferenco v zvezi s nameravanim pobojem medvedov v letu 2007.
Več o tem

Protestno pismo ministru Podobniku

Ministru Podobniku smo poslali protestno pismo v zvezi z nameravanim pobojem 106 medvedov v letu 2007.
Več o tem

Pobuda proti poboju velikih zveri

Društva za osvoboditev živali in njihove pravice je dne 31. maja 2005 poslalo vladi RS pobudo proti poboju velikih zveri. 
Več o tem