[tdc_zone]

[tdm_block_column_title title_text=”UHJvdGVzdG5pJTIwc2hvZCUyMG9iJTIwcGxhbmlyYW5lbSUyMG9kc3RyZWx1JTIwbWVkdmVkb3Y=” title_tag=”h3″ title_size=”tdm-title-md” content_align_horizontal=”content-horiz-center” tds_title=”tds_title2″ tds_title3-subtitle_text=”Ministru Podobniku smo dne 4.2.2007 poslali protestno pismo v zvezi z nameravanim pobojem 106 medvedov v letu 2007.” tds_title3-line_height=”2″ tds_title2-f_title_font_weight=”600″]

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je v soboto, 10. marca 2007 priredilo mednarodni protestni shod proti pokolu stotih medvedov, ki jih je letos obsodil na smrt minister za okolje in prostor Janez Podobnik. Demonstracije so s svojo prisotnostjo podprli tudi člani hrvaškega društva Glas životinja in predstavniki italijanskega društva LAV – Lega Anti Vivisezione, ki so tudi izročili protestno pismo predstavniku ministrstva za okolje in prostor. Miroljubni shod je bil zelo odmeven, saj je o dogodku poročalo kar deset medijev. 

Društvo je v okviru shoda pozvalo številne prijatelje živali iz tujine naj protestirajo proti pokolu medvedov pred slovensko ambasado v njihovi državi. Našemu predlogu so se odzvali v Avstraliji, kjer bodo tamkajšnji varstveniki živali v ponedeljek, 12.3., ob 12. uri izvedli protest pred slovensko ambasado v glavnem mestu Canberra. Ljudem bodo med protestom delili tudi letake z informacijami o medvedji situaciji v Evropi ter zbirali podpise proti odstrelu medvedov v Sloveniji. 

Sicer pa je društvo prejelo podporo v borbi za življenja medvedov od številnih varstvenikov živali iz celega sveta, ki so in še pišejo protestna pisma predsedniku vlade ter ministru za okolje in prostor.

Avtorja fotografij: Vlado Began, Tomaž Grom

[/tdc_zone]