Protestni shod ob planiranem odstrelu medvedov

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je v soboto, 10. marca 2007 priredilo mednarodni protestni shod proti pokolu stotih medvedov, ki jih je letos obsodil na smrt minister za okolje in prostor Janez Podobnik. Demonstracije so s svojo prisotnostjo podprli tudi člani hrvaškega društva Glas životinja in predstavniki italijanskega društva LAV – Lega Anti Vivisezione, ki so tudi izročili protestno pismo predstavniku ministrstva za okolje in prostor. Miroljubni shod je bil zelo odmeven, saj je o dogodku poročalo kar deset medijev. 

Društvo je v okviru shoda pozvalo številne prijatelje živali iz tujine naj protestirajo proti pokolu medvedov pred slovensko ambasado v njihovi državi. Našemu predlogu so se odzvali v Avstraliji, kjer bodo tamkajšnji varstveniki živali v ponedeljek, 12.3., ob 12. uri izvedli protest pred slovensko ambasado v glavnem mestu Canberra. Ljudem bodo med protestom delili tudi letake z informacijami o medvedji situaciji v Evropi ter zbirali podpise proti odstrelu medvedov v Sloveniji. 

Sicer pa je društvo prejelo podporo v borbi za življenja medvedov od številnih varstvenikov živali iz celega sveta, ki so in še pišejo protestna pisma predsedniku vlade ter ministru za okolje in prostor.

Avtorja fotografij: Vlado Began, Tomaž Grom