[tdc_zone]

[tdm_block_column_title title_text=”U2V6bmFtJTIwdmVnYW5za2loJTIwZWtvbG8lQzUlQTFraWglMjBrbWV0aWo=” title_tag=”h3″ title_size=”tdm-title-md” content_align_horizontal=”content-horiz-center” tds_title=”tds_title2″ tds_title3-subtitle_text=”Na spodnji spletni strani je objavljen dolg seznam podjetij iz Severne Amerike, ki testirajo in ki ne testirajo na živalih. Podatke ažurirajo na vsake tri mesece.” tds_title2-f_title_font_weight=”600″ tdc_css=”eyJhbGwiOnsiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==” tds_title2-line_space=”20″]Pozdravljeni!

Pred vami je seznam t. i. veganskih ekoloških kmetij. Kaj to pomeni? Veganske ekološke kmetije so praviloma ekološko certificirane, so brez živinoreje in v rastlinski pridelavi ne uporabljajo živalskih sestavin, kot so gnoj rejnih živali, pripomočki, materiali, preparati iz živali. Na nekaterih kmetijah živijo rešene živali, katerim se omogoči svobodno življenje, zraven tega pa nekateri pridelovalci ob pridelovanju hrane za ljudi, skrbijo tudi za boljši položaj prostoživečih živali na poljih, v gozdovih in skrbijo za splošen dobrobit celotne narave. Upamo, da bo nastajajoč seznam v pomoč vsem kupcem, tistim, ki povprašujejo po izdelkih – tako proizvedenih vse od pridelave do potrošnje ter predvsem naravi in živalim. Z nami so že naslednje kmetije in proizvodnje:

Več informacij o ponudbi, naročanju, možnosti nakupovanja najdete spodaj.

Čemu nastaja seznam? Vabljeni k prebiranju člankov iz naše revije.


Kmetija Za naravo s proizvodnjo in trgovino Vege&Dobro

Naslov
Ostrožno pri Ponikvi 26, 3232 Ponikva

Kontakt, naročanje
Stanko Valpatič, 031 499 756, Kmetija.narava@siol.net
Proizvodnja Vege&Dobro(Eko-Vegan), www.vege-dobro.com, 01 505 57 99, kontakt@vege-dobro.com

Ponudba (v sezoni)
Česen, hokaido buče, bučke, koruza (sladka), paradižnik, paprika, čebula, rdeča pesa, korenje, repa, druga zelenjava in povrtnine, koruzni zdrob, koruzna moka.
Izdelki Vege&Dobro, iBi namazi in izbrani izdelki LebeGesund.de

Prodajne poti, kako kupim?
Pridelki: Na naslovu kmetije, dostava (po dogovoru), v trgovini Vege&Dobro na Celovški c. 87 v Ljubljani
Izdelki Vege&Dobro: Na naslovu kmetije, seznam trgovin in restavracij z izdelki Vege&Dobro po Sloveniji, naročanje na spletni trgovini www.vege-dobro.com ali po telefonu 01 505 57 99 in pošiljanje po pošti.

Aktivnosti za prostoživače živali in naravo
Nameščanje biotopov – benjesove drevesne in grmičaste žive meje, zajetja z vodo, skalnjaki, travniki cvetlic. Počivnje polj vsako 3 leto. Skrb za ptice, polnjenje hranilnic skozi celo leto, nastavljanje pitnikov z vodo, urejanje domovanj, ptičjih valilnic. Skrb za srne in druge prostoživeče živali, nastavljanje koruze, nameščanje iglujev-zajetij za živali pred neugodnim vremenom. Organizacija in gostitev srečanj mladih z aktivnostmi za naravo in živali. Organiziran ogled kmetije vsako prvo soboto v mesecu od junija do decembra. Na kmetiji lahko dobite revijo in druge izdane tiskovine Društva za osvoboditev živali in njihove pravice.


MIR Grünt – Eko etična pridelava hrane

Naslov
Mota 25, 9240 Ljutomer

Kontakt, naročanje
Milan Rus, 041 914 247 (pošlji SMS)
www.mirgrunt.com, mirgrunt.narocanje@gmail.com

Ponudba (odvisno od zalog)
Kaše: ajdova, prosena
Moke: ajdova, prosena, pšenična polnozr., pšenična polbela, pirina polnozr, pirina polbela, koruzna, ržena polnozrnata, konopljina, bučna (slana)
Zdrobi: pšenični, pirin, koruzni
Zrnje: soja, pšenica, koruza, rž, pira, ajda neolušč., proso neolušč., sončnice neolušč., oljna ogrščica, riček, lan, konoplja, bučnice
Olja: ogrščica – repično olje (hladno stiskano), ogrščica – repično olje (vroče stiskano), sončnično olje (hladno stiskano), laneno olje (hladno stiskano), ričkovo – totrovo olje (hl. stiskano), konopljino olje (hl. stiskano), bučno olje (vroče stiskano), solatno olje (ogrščica in bučno)

Prodajne poti, kako kupim?
Na naslovu kmetije, dostava (po dogovoru), pošiljanje po pošti.

Aktivnosti za prostoživače živali in naravo
”Ker se zavedamo, da na svetu nismo sami, smo tudi donatorji in aktivisti. Vsa zatočišča za živali imajo pri nas stalno odprta vrata. Dobijo ogromne količine podarjene hrane za živali, seveda pa ne pozabimo niti na ljudi. Spomladi nosimo žabe čez cesto, pomagamo na delovnih akcijah, hodimo na shode in proteste. Smo glas vseh, ki so utišani” pravijo.


Ekološka kmetija Milan Mikolavčič

Naslov
Cesta 4. julija 122, 8270 Krško

Kontakt, naročanje
Milan Mikolavčič, 041 890 242

Ponudba (v sezoni)
Različna sezonska zelenjava.

Prodajne poti, kako kupim?
Na naslovu kmetije, na ekološki tržnici Videm Krško, Kolodvorska ulica 1, vsako soboto med 8. in 12. uro.

Aktivnosti za prostoživače živali in naravo
Počivanje pridelovalnih površin vsako 3 leto. Skrb za ptice, polnjenje hranilnic skozi celo leto. Pomoč na drugih živalim in naravi prijaznim kmetijah.


Oaza svetlobe

Naslov
Radgonska cesta 2, 2235 Sveta Trojica v Slovenskih goricah

Kontakt, naročanje
041 818 529 (Liam)
info.libona@yahoo.com
www.hemplight.si

Ponudba (odvisno od sezone in zalog)
Konoplja (vršički)
Izdelki Hemplight konopljin sok, čaj, prah, olje cbd-a + vitamini, cbd-a kapsule, energijske kapsule

Prodajne poti, kako kupim?
Na naslovu kmetije, dostava (po dogovoru), pošiljanje po pošti.

[tdm_block_column_title title_text=”VmVnYW5za2klMjBwcmVocmFtYmVuaSUyMGl6ZGVsa2klMjA=” title_tag=”h3″ title_size=”tdm-title-md” content_align_horizontal=”content-horiz-center” tds_title=”tds_title2″ tds_title3-subtitle_text=”Na spodnji spletni strani je objavljen dolg seznam podjetij iz Severne Amerike, ki testirajo in ki ne testirajo na živalih. Podatke ažurirajo na vsake tri mesece.” tds_title2-f_title_font_weight=”600″ tdc_css=”eyJhbGwiOnsiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==” tds_title2-line_space=”20″]

 

Vege&Dobro (100 % Eko-Vegan)

Naravi, živalim in človeku bolj prijazno proizvedena hrana. Iskreno – z odgovornostjo do okolja, narave in živali. Iz naravnih in rastlinskih sestavin iz kontroliranega ekološkega kmetovanja (SI-EKO-002).

Izdelki:
-Namazi ali omake Vege&Dobro – dodatek, ki popestri vsako jed. Uporabljate jih lahko na kreativen način (v kombinaciji) kot okusne namaze ali omake k testeninam, kašam, zelenjavi,…ter številnim drugim gotovim jedem. So naravnega okusa in ne vsebujejo glutena, sladkorja ali umetnih sestavin.
– Rastlinski pripravek – Vege Klobasica, Žitni Gurme, kot zrezek, rezina,…, kot mleti drobljenec za polnjene paprike, sarme, žepke, omake, razne nadeve, za v solate, juhe, enolončnice, golaže, praznična pečenka iz Žitnega Gurmeja.
– Vege Pleskavica ali Vege Polpeti, za sendviče, burgerje,…
Izdelki so namenjeni vsem, še posebej tistim, ki želijo zmanjšati hrano živalskega izvora.Izdelki so pridelani brez kemije, predelani brez umetnih konzervansov, barvil, sladil in umetnih okusov ter brez genskega spreminjanja. Proizvedeno v Sloveniji.
Kje najdete?
Trgovina Vege&Dobro, Celovška cesta 87, 1000 Ljubljana, delovni čas:
  • pon-pet 9:00-19:00, sob 9:00-13:00.
  • Tukaj najdete tudi iBi-namaze in druge izdelke prijateljev narave in živali iz Nemčije LebeGesund.de.
Trgovina Vege&Dobro na kmetiji Za naravo, Ostrožno pri Ponikvi 26, 3232 Ponikva
  • vsako 1. sob. jun-dec na Dnevu odprtih vrat na kmetiji, 11:00-16:00
  • vsak čet., 16:00-18:00 (celo leto) ali predhodna najava na gsm: 031/499-756.
  • *10% popust na izdelke Vege&Dobro in sezonske pridelke, zelenjavo, poljščine na kmetiji Za naravo.
  • Na voljo iBi-namazi in drugi izdelki LebeGesund.de.
Druge trgovine in restavracije (po Sloveniji in v tujini) – seznam: https://www.vege-dobro.com/trgovine-in-restavracije-z-vege-dobro
Preko spleta: www.vege-dobro.com – spletna trgovina, recepti, blog zanimivosti in nasvetov za zdravo prehranjevanje. Telefon: 01 505 57 09 / e-mail: kontakt@vege-dobro.com.


LebeGesund

iBi-namazi in drugi izdelki.
Najdete na: