Društvo izdaja tudi mnoge tiskane stvari, ki jih lahko naročite na našem naslovu.

Naročite lahko:

 • letak »8 laži o prehrani«
 • letak »Ne potrebujemo lovcev«
 • plakat »Pokol v gozdu in na polju«
 • zgibanka »V tednu 1 dan meso na stran«

Letaki in plakati so brezplačni.
V primeru, da boste plakat lepili na javnih ali zasebnih lokacijah v vašem mestu (knjižnica, pošta, šole, plakatna mesta, avtobusna postaja…), prej vprašajte za dovoljenje upravnika stavbe oz. plakatnih mest ali lastnika zasebne lokacije.


Prav tako lahko naročite:

 • brošuro “Biblija je ponarejena – Živalim sovražna Hieronimova Biblija, brezplačno

Naročila na naš poštni oz. elektronski naslov ali po 
GSM 041/ 546 672 (Jožica) 


Pomembno
Naročene stvari plačate po povzetju. Ker društvo ni zavezanec za plačilo DDV, se ta davek pri prodaji ne obračuna oz. plača. Cene so v eurih in informativno tudi v tolarjih ter veljajo do spremembe. Naročilo oz. pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.
Cene ne vsebujejo poštnine, ta se obračuna posebej. Naročeno blago Vam bomo poslali po pošti v roku 14 dni po prejemu naročila. Blago lahko pisno reklamirate v roku 8 dni od prejema. V roku 15 dni po prejemu blaga nam lahko pisno sporočite, da odstopate od pogodbe, v tem primeru nam morate blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti v roku 15 dni od sporočila o odstopu od pogodbe in sicer na naslov društva, kamor je potrebno poslati tudi pisno sporočilo o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. 
Pridružujemo si pravico, da izjemoma odstopimo od pogodbe, če naročenega blaga zmanjka. V tem primeru vas takoj obvestimo.
Naročnik oz. kupec dovoljuje društvu zbiranje in uporabo pridobljenih osebnih podatkov. Ti podatki se uporabljajo samo za potrebe naročanja oz. nakupovanja pri društvu, ki se tudi se zavezuje, da pridobljenih podatkov ne bo posredovalo tretjim osebam.
Naročite lahko tudi po telefonu ali elektronski pošti.
Na naslov društva lahko pošljete svoje ugovore, pripombe, zahtevke in izjave. 

Naslov društva:
Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
Ostrožno pri Ponikvi 26
3232 Ponikva
info@osvoboditevzivali.si

Veganski prehrambeni izdelki

 

Vege&Dobro
(100 % Eko-Vegan)

Naravi, živalim in človeku bolj prijazno proizvedena hrana. Iskreno – z odgovornostjo do okolja, narave in živali. Iz naravnih in rastlinskih sestavin iz kontroliranega ekološkega kmetovanja (SI-EKO-002).

Izdelki:
-Namazi ali omake Vege&Dobro – dodatek, ki popestri vsako jed. Uporabljate jih lahko na kreativen način (v kombinaciji) kot okusne namaze ali omake k testeninam, kašam, zelenjavi,…ter številnim drugim gotovim jedem. So naravnega okusa in ne vsebujejo glutena, sladkorja ali umetnih sestavin.
– Rastlinski pripravek – Vege Klobasica, Žitni Gurme, kot zrezek, rezina,…, kot mleti drobljenec za polnjene paprike, sarme, žepke, omake, razne nadeve, za v solate, juhe, enolončnice, golaže, praznična pečenka iz Žitnega Gurmeja.
– Vege Pleskavica ali Vege Polpeti, za sendviče, burgerje,…
Izdelki so namenjeni vsem, še posebej tistim, ki želijo zmanjšati hrano živalskega izvora.Izdelki so pridelani brez kemije, predelani brez umetnih konzervansov, barvil, sladil in umetnih okusov ter brez genskega spreminjanja. Proizvedeno v Sloveniji.
 
Kje najdete?
Trgovina K Naravi, Celovška cesta 87, 1000 Ljubljana, delovni čas:
 • pon-pet 9:00-19:00, sob 9:00-13:00.
 • Tukaj najdete tudi iBi-namaze in druge izdelke prijateljev narave in živali iz Nemčije LebeGesund.de.
Trgovina Vege&Dobro na kmetiji Za naravo, Ostrožno pri Ponikvi 26, 3232 Ponikva
 • vsako 1. sob. jun-dec na Dnevu odprtih vrat na kmetiji, 11:00-16:00
 • vsak čet., 16:00-18:00 (celo leto) ali predhodna najava na gsm: 031/499-756.
 • *10% popust na izdelke Vege&Dobro in sezonske pridelke, zelenjavo, poljščine na kmetiji Za naravo.
 • Na voljo iBi-namazi in drugi izdelki LebeGesund.de.
Druge trgovine in restavracije (po Sloveniji in v tujini) – seznam: https://www.vege-dobro.com/trgovine-in-restavracije-z-vege-dobro
Preko spleta: www.vege-dobro.com – spletna trgovina, recepti, blog zanimivosti in nasvetov za zdravo prehranjevanje. Telefon: 01 505 57 09 / e-mail: kontakt@vege-dobro.com.
 
 
LebeGesund
 
 
iBi-namazi in drugi izdelki.
 
Najdete na:
https://www.vege-dobro.com/,
https://www.lebegesund.de/
 
 
Seznam ekoloških trgovin in veganskih restavracij,
 
kjer je na voljo revija Osvoboditev Živali: Klik na – povezavo.