Nov protest veganov z minuto molka za žrtve

521

Vegani so pred klavnico v Ljubljani pripravili nov protest, s katerim so opozarjali na življenja živali.

Zjutraj je pred klavnico v Ljubljana Polju potekal shod članov in somišljenikov Slovenskega veganskega društva, kjer so, kot poudarjajo, skušali rešiti življenje vsaj eni živali. “To nam ni uspelo, očitno je klavnica vedela, da prihajamo. Shod je bil prijavljen, vse je bilo legalno. V času naše prisotnosti ni pripeljal noben tovornjak,” je na shodu povedal Matej Glivar.

“Čakali smo, da rešimo vsaj eno življenje, da živali poklonimo dostojno življenje, kakršnega si vsi zaslužimo.” Kljub temu naj, je nadaljeval Glivar, sporočilo ostane. Za praznike, je poudaril, umre daleč največ živali, to se ne konča niti dan po božiču niti dan po novem letu.

Udeleženci shoda so pripravili minuto tišine – kot so izpostavili – za vse žrtve pobijanja.

Vegani sporočajo, da ljudje posegajo po mesnih izdelkih običajno iz dveh razlogov; zaradi navade in okusa v ustih, ki pa ga je možno dobiti, poudarjajo, tudi na popolnoma drugačne načine.

Zato Slovence in Slovenke pozivajo, da se jim pridružijo v njihovi akciji preko spletne strani Veganski izziv.

Gre za pobudo, za projekt Slovenskega veganskega društva, ki že več let januarja pripravlja veganski izziv. Ljudi preko te spletne strani izobražujejo in jim pripravljajo predloge za prehrano za ves mesec; objavljajo predloge za recepte, predloge za posebne pojedine, recepte za sladice. Udeleženci izziva dobijo svojega mentorja, ki jim svetuje.

Lani se je na izziv prijavilo preko 2200 ljudi, tokrat jih pričakujejo še več. K udeležbi pozivajo vse ljudi, ki bi “radi spremenili svoje navade zaradi živali, zaradi lastnega zdravja in nenazadnje, tudi zaradi okolja”.

 

Povzeto po: https://www.zurnal24.si/slovenija/nov-protest-veganov-z-minuto-molka-za-zrtve-339307 – www.zurnal24.si