Domov Članki O Zdravi televiziji

O Zdravi televiziji

»Zdrav je samo tisti človek, iz katerega seva ljubezen do celotnega stvarstva: živali, narave, mineralov …«

Besedilo Stanko Valpatič

Na drugi strani naše revije imamo že več let reklamo za Zdravo televizijo, ker je to ena redkih televizij, ki ima v svoji viziji in programu med drugim tudi zaščito živali in narave.

Zdrava televizija je od dneva ustanovitve del svojih ciljev in vizije usmerila v varovanje okolja in živali, kako živeti v sožitju z živalmi in naravo, kako kuhati zdrave veganske jedi, kako pomagati živalim v stiski … Te teme so osvetljene z vidika prakristjanske etike in morale. Te visoke vrednote so živi nauki svobodnega Duha, ki je to poslanico poskušal posredovati v vseh časih vsem ljudem po Svojih prerokih. To je Deset Božjih zapovedi po Mojzesu in Govor na gori Jezusa iz Nazareta.

To je prakristjanska pot, živeta po mnogih razsvetljenih možeh in ženah v zgodnjem času prakristjanstva, v srednjem veku in po mogočni Preroški Besedi v današnjem času. Ni slučaj, da so v programu Zdrave televizije določene vsebine o Mednarodnih Gabrielinih skladih, kot dober primer, kako se lahko naučimo graditi odnos do živali, narave, zemlje … po Jezusovem nauku iz Govora na gori: Česar ne želiš, da storijo tebi, tega tudi ti nikomur ne stori. – Ali: Kar želiš, da ti storijo drugi, to stori ti njim prvi … Ta nauk ne velja samo za ljudi, ampak tudi za naravo in živali.

Ko govorimo o zaščiti živali v našem društvu, imamo vedno v mislih čuvati življenje v vseh oblikah ter ne namerno ubijati ali mučiti živali za našo korist. Isto velja za naravo. Veselimo se takšnih oddaj, ki se dotaknejo srca.  Vloženega je veliko truda, da nastanejo takšne oddaje.

Prav ta vizija, usmerjena na varovanje okolja in živali, zajema vse življenje: vse živali in vsa kraljestva narave, kjer je eden ZA drugega v veliki enosti. Ni delitve živali na manj in bolj pomembne, še manj na škodljive in koristne živali, da bi nekatere imeli radi kot hišne ljubljenčke, druge bi imeli „radi“ zaradi hrane …

Zdrava televizija ima v svojem programu veliko oddaj za samoizobraževanje človeka za višjo etiko in moralo, ki zajemata vse. To idejo in koncept pa predstavlja naša televizija.

Zdrava televizija nas dvigne na višjo stopnjo etike in morale, sprememba, ki bi jo morali začeti pri nas samih.

Zdrava televizija ima vizijo pomagati vsakomur, da se izoblikuje kot zdrav človek.

Zdrav pa je samo tisti človek, iz katerega seva ljubezen do celotnega stvarstva: živali, narave, mineralov … Korake v tej smeri se ravno tako trudimo uresničevati na Zdravi televizij.

Na uredništvo revije tu in tam pride tudi kakšen odziv na reklamo za Zdravo televizijo. Tako je pred kratkim klicala neka bralka naše revije in povedala: “Zaradi gledanja dnevnih poročil na drugih televizijah sem postajala vse bolj depresivna. Čeprav nisem verjela vsega, kar so poročali, me je vedno bolj postajalo strah. Na srečo smo zamenjali TV operaterja in prešli na T2, kjer lahko gledamo tudi Zdravo televizijo. Odločila sem se, da bom gledala le še omenjeno televizijo. Po nekaj mesecih se mi je stanje popravilo in se ponovno bolje počutim.

Vsi smo priče, da je v javnosti veliko negativnih novic, ki zagotovo ne pomagajo rešiti problema, ampak le povečujejo strah. Ravno zato želi Zdrava televizija izgraditi nasprotni pol, saj lahko nesebična ljubezen mnogih ljudi spremeni svet in planet Zemljo. Da mu novo veličino – veličino pravičnosti. Zemlja nosi toliko lepote in dobrega. Bogato obdari tistega, ki je to v sebi odkril. Naše uredništvo se vedno veseli pozitivnih odzivov gledalcev Zdrave televizije, ki so naredili korake in pozitivno spremenili svoj odnos.

Kaj pomeni v današnjem času imeti in vzdrževati televizijo?

Vzdrževanje televizije je velik projekt in izziv, saj Zdrava televizija ne predvaja reklam podjetjem, ki se ukvarjajo z dejavnostmi, ki so proti živalim, naravi in stvarstvu. Ravno zato celotna ekipa Zdrave televizije vlaga karseda veliko v izgradnjo tega pozitivnega nasprotnega pola. Želimo pa sodelovati s podjetji, ki so za živali, naravo in ljudi.

Za naše bralce, vsaj nekatere, bi bilo verjetno zanimivo vedeti, kje lahko gledajo Zdravo televizijo?

V Sloveniji je Zdrava televizija dostopna naročnikom preko operaterjev Telekom (na št. 680, nastavljeno mora biti na HD kvaliteti in ne SD), T-2 (na številki 215) in Telesat Jesenice. Upamo, da bo kmalu možnost gledanja tudi preko ostalih kabelskih operaterjev. Poleg tega je del oddaj dostopen tudi na spletni strani Zdrave TV: www.zdrava-tv.com v več jezikih.

Zadnji prispevki

Pesticidi imajo posledice za naše zdravje, Glifosat

Besedilo: Valentin Gorjanc, dipl. ing. kmetijstva Glifosat je po definiciji herbicid, pogosto prodajan pod komercialnima imenoma Roundup in Boom efekt, ki ju je...

PTICE POTREBUJEJO NAŠO POMOČ

Besedilo: Anja Brumen Fotografije: Alen PlojZima je za živali, tudi za ptice, zelo težek čas. Iskanje hrane, mraz, zamrznjena napajališča … Nekatere od...

Zdrava tla – zdrav pridelek

Besedilo: Karmen Brumen Ko govorimo o kmetijstvu, se marsikomu pogosto porajajo podobe in asociacije o podeželski idili, v kateri je še ‘prava narava’,...

Novoletno voščilo 2024

Mir, ljubezen in spoštovanje so vrednote, o katerih ljudje največ govorimo v tem prazničnem času.Začnimo...

Ali je pomembno, kakšno rastlinsko hrano jemo?

Besedilo: Jelena Dimitrijević Odločitev za rastlinski način prehranjevanja je vsekakor pohvalna in vsak posameznik, ki naredi ta korak, sodeluje v ustvarjanju bolj sočutnega...