PROTEST PROTI UPORABI ŽIVALI, Protesti v MO Ljubljana, solzivec in uporaba živali

279

6. 10. 2021 smo pozvali Ministrstvo za notranje zadeve in Generalno policijsko upravo.

Zadeva: Protesti v Mestni občini Ljubljani in uporaba živali

Spoštovani,

Z grozo spremljamo medijske objave o protestih v prestolnici Slovenije, Mestni občini Ljubljani, in vsakič trpimo, ko vidimo uporabo živali, predvsem policijskih konj, v tovrstnih situacijah z namenom preprečevanja neredov, česar kot društvo že na splošno ne podpiramo.

V zadnjih primerih protestov v Ljubljani pa smo zgroženi opazovali uporabo sredstev za preprečevanje neredov, tj. vodnega topa in solzilca, ob hkratni uporabi živali. Pri tem iz fotografij in posnetkov izhajajo popolnoma opremljeni policisti, ki imajo ustrezne zaščite dihalnih poti, medtem ko ta »prednost« živalim, ki so uporabljene brez lastne izbire, ni dana.

Močno protestiramo proti uporabi živali v tovrstnih primerih, še posebej, ko se uporabljajo sredstva, kot so solzilec, ki imajo grozljive posledice za dihalne poti.

Živali se od tega ne morejo odvrniti, se temu izogniti, niti ne vedo razloga za to, morajo pa stati v središču protestov in zaradi človeških odločitev trpeti. In to trpeti brez nepredvidenega premika, brez glasu. Sigurno se tudi sami zavedate, da tovrstno uporabo in zlorabo živali, ki vam zaupajo, ki z vami dnevno delajo, ni mogoče opravičiti kot kakršnokoli nujo.

Zato vas pozivamo in prosimo, da v prihodnje, v primeru, če smatrate, da boste morali uporabiti sredstva za preprečevanje neredov, živali ne uporabljate. Posnetki, ki krožijo po svetu, kažejo, da nimamo nobenega sočutja do tistih, ki svojega glasu nimajo.

Ostrožno pri Ponikvi, 6. 10. 2021


Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice
Ostrožno pri Ponikvi – del 26, 3232 Ponikva