Tla, na katerih živimo – neznani kozmos (dokumentarni film)

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je pridobilo licenco za originalni nemški dokumentarni film Insektensterben & Bodenleben – Die Ursachen und ihre Wirkung.

V tleh se skriva – večinoma nevidno za naše oči – na bilijone življenj. Brez tega dovršenega mikro stvarstva v tleh z njegovimi drobcenimi živimi bitji ne bi bilo življenja na Zemlji.
Zakaj torej namerno in nepremišljeno uničujemo življenje v tleh s kemijo in gnojnico?
Ali polja res lahko v nedogled rodijo, če jih v to silimo s kemičnimi sredstvi in gnojnico? Reja živali za hrano ljudi je nesprejemljiva iz več vidikov, tudi zaradi uničevanja tal.

Premierna predstavitev dokumentarnega filma je bila v sredo, 9. januarja 2019.
Vabimo, da si film ogledate in spoznate pravi pomen žive rodovitne zemlje. Film je bil deležen številnih pohval s strani strokovne javnosti in ima izredno pomembno in dragoceno izobraževalno vsebino.
Po predvajanju filma so o problematiki zastrupljanja rodovitne zemlje govorili dr. Rok Mihelič, profesor na Katedri za pedologijo in varstvo okolja, Oddelek za agronomijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, Anton Komat, svobodni raziskovalec, naravovarstvenik, pisec in aktivist, ter Valentin Gorjanc, študent na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor.
Zelo aktualno in zanimivo razpravo si sedaj lahko v celoti ogledate.
————————————————-
Glas: Jure Jeromen
Sinhronizacija videa: Vid Merčun
Prevod: Branko Debeljak

**************

Več o miroljubnem kmetijstvu – v originalnem besedilu in čudovitih posnetkih prijateljev živali in narave iz Nemčije:

1. Miroljubno kmetijstvo in edinstven koncept »Od pridelave do kupcev – vse iz ene roke« (VIDEO – 13:30). Za ogled klikni TUKAJ.
2. Miroljubno kmetijstvo in edinstven koncept »Od pridelave do kupcev – vse iz ene roke« (VIDEO – 25:00). Za ogled klikni TUKAJ.