Tla, na katerih živimo – neznani kozmos (dokumentarni film)

Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je pridobilo licenco za originalni nemški dokumentarni film Insektensterben & Bodenleben – Die Ursachen und ihre Wirkung.

V tleh se skriva – večinoma nevidno za naše oči – na bilijone življenj. Brez tega dovršenega mikro stvarstva v tleh z njegovimi drobcenimi živimi bitji ne bi bilo življenja na Zemlji.
Zakaj torej namerno in nepremišljeno uničujemo življenje v tleh s kemijo in gnojnico?
Ali polja res lahko v nedogled rodijo, če jih v to silimo s kemičnimi sredstvi in gnojnico? Reja živali za hrano ljudi je nesprejemljiva iz več vidikov, tudi zaradi uničevanja tal.

Premierna predstavitev dokumentarnega filma je bila v sredo, 9. januarja 2019.
Vabimo, da si film ogledate in spoznate pravi pomen žive rodovitne zemlje. Film je bil deležen številnih pohval s strani strokovne javnosti in ima izredno pomembno in dragoceno izobraževalno vsebino.
Po predvajanju filma so o problematiki zastrupljanja rodovitne zemlje govorili dr. Rok Mihelič, profesor na Katedri za pedologijo in varstvo okolja, Oddelek za agronomijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, Anton Komat, svobodni raziskovalec, naravovarstvenik, pisec in aktivist, ter Valentin Gorjanc, študent na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor.
Zelo aktualno in zanimivo razpravo si sedaj lahko v celoti ogledate.
————————————————-
Glas: Jure Jeromen
Sinhronizacija videa: Vid Merčun
Prevod: Branko Debeljak

**************

Sinhronizacija v srbskem jeziku – Za ogled klikni TUKAJ.
Angleška verzija – Za ogled klikni TUKAJ.
Nemška verzija – Za ogled klikni TUKAJ.

Več o miroljubnem kmetijstvu – v originalnem besedilu in čudovitih posnetkih prijateljev živali in narave iz Nemčije:

1. Miroljubno kmetijstvo in edinstven koncept »Od pridelave do kupcev – vse iz ene roke« (VIDEO – 13:30). Za ogled klikni TUKAJ.

2. Miroljubno kmetijstvo in edinstven koncept »Od pridelave do kupcev – vse iz ene roke« (VIDEO – 25:00). Za ogled klikni TUKAJ.

3. ”Novo s polja” – Vegansko miroljubno kmetovanje. Več kot 30 let – prihodnost za življenje. Rubrika video-prispevkov v nastajanju. Pridelava različni kultur. ”Prišel je čas krompirja”, ”Naša poletna zelenjava”, ”Prišel je čas žetve”, ”Tako sadimo našo čebulo”, ”Naš luštrek”, ”Tako nabiramo naš čemaž”, ”Sedaj je čas špargljev!”, ”Naš bezgov čudež”… Za ogled klikni – TUKAJ.