Domov Dogodki Vege piknik, Mestni park Celje, 23. 9. 2017

Vege piknik, Mestni park Celje, 23. 9. 2017

Na sončno soboto, 23. 9. 2017, je v Mestnem parku Celje potekal 1. Vege piknik, ki so ga je organizirali člani Društva za osvoboditev živali in njihove pravice.

Namen piknika je bil ljudem približati zdrav način veganskega življenja in predstaviti svobodo in pravice za vse živali.

Letos so se tudi na Celjskem predstavili ponudniki in razstavljalci veganske prehrane in izdelkov. Manjkala niso tudi društva za zaščito živali, ki so obiskovalcem približala pogled na položaje živali v sodobni družbi ter jih tako opozorila na dejanja krutosti, ki so očem prikrite.

Na stojnicah je bilo možno poskusiti in kupiti različne veganske dobrote, od veganskega golaža, namazov, pekovskih izdelkov, čajev in odličnih sladic.

Manjkali tudi niso ponudniki veganskih izdelkov, kot so kozmetika, čevlji in lesene igrače za otroke, ki so obiskovalcem približali, da se lahko izdelujejo, nosijo in uporabljajo izdelki iz naravni materialov, ki niso živalskega izvora.  

Radovedni obiskovalci so si lahko ogledali virtualni resnični posnetek življenja živali skozi njihove oči ter jim tako omogočil vpogled v realnost mesne industrije. Mnoge je posnetek pretresel ter jih s tem pripravil k razmisleku o krutem izkoriščanju živali v prehranjevalne namene.

Dogajanje je popestrilo predavanje magistra Marjana Kreblja, ki nam je predstavil tri zgodbe veganstva, v katerih se je (skoraj) vsak obiskovalec lahko našel.

Celotno dogajanje piknika so popestrile odlične zelenjavne maskote iz Vegafesta, ki so bile zanimive predvsem za najmlajše. Prijazne prostovoljke so poskrbele tudi za otroški kotiček, kjer so otroci in odrasli lahko ustvarjali z različnimi tehnikami ter izdelovali izdelke iz recikliranih materialov.

Člani društva se zahvaljujemo vsem razstavljalcem, prodajalcem, sponzorjem in  seveda obiskovalcem, ki ste naredili odlično vzdušje na samem pikniku. Zaradi vas je bila organizacija samega dogodka več kot poplačana.

Posebna zahvala gre tudi vsem članom Društva za osvoboditev živali in njihove pravice in vsem prijaznim prostovoljcem, ki ste nam pomagali in omogočili, da se je Vege piknik izpeljal do konca.

 

Avtor: Romana Stojnšek

Foto: Nadja Andželović

Zadnji prispevki

Odstrel medvedov in volkov – nadvlada političnih interesov

Vlada je 12. 6. 2019 na 54. dopisni sprejela predlog Zakona o interventnem odvzemu osebkov vrst rjavega medveda (Ursus arctos) in volka...

KAR ZAHTEVAMO PREKO PRITOŽB, JE PREDVSEM SPOŠTOVANJE ZAKONODAJE

Pravna skupina varuhinje pravic živali, ki deluje v okviru Društva za osvoboditev živali in njihove pravice, od decembra 2018 vodi mag. Monika...

Zgibanka Tla, na katerih živimo in miroljubno kmetijstvo

V maju 2019 je Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice izdalo poučno zloženko z naslovom Tla, na katerih živimo in miroljubno...

Veganska tržnica na Festivalu Burja v Kopru, Park ob Semedelski cesti, 31. 5. 2019

V petek, 1. 6. 2019, se je društvo udeležilo Veganske tržnice v okviru Festivala Burja v Kopru.  Vegansko tržnico, ki se je...

Izšla je nova številka revije – junij 2019

Izšla je nova, 37. številka revije Osvoboditev živali. V njej boste našli veliko zanimivega branja. PDF revije si lahko prenesete TUKAJ. Vsebino lahko razdelimo v...

Predlog vladi RS: Možnost veganskega obroka v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, 23. 5. 2019

Glasovanje poteka na portalu Predlagam.vladi.si. Za glasovanje se je potrebno predhodno prijavit/registrirati. Sledi povezavi - klikni tukaj. Pravna in zdravstvena utemeljitev...