Živalim sovražna Hieronimova Biblija

Brošura ima 58 strani in je brezplačna. Naročite jo lahko na našem naslovu ali pa si jo prenesete v elektronski obliki.

Danes samo še peščica ljudi in fanatični teologi verjamejo, da je Biblija prišla po faksu neposredno iz nebes. Cerkvene ustanove sicer želijo verujočim dopovedati, da je biblija absolutna Božja beseda. Temu pa ni tako. Spise so ponarejali že od začetka. Namenoma ali nezavedno. Iz nevednosti ali iz malomarnosti.

V Starem testamentu poziva bog k umoru, roparskemu umoru, genocidu, vojni in pokolu živali. Tudi v Novem testamentu obstajajo že od samega začetka pomembne neskladnosti. Kasneje se je v tekstih še naprej veselo ponarejalo. Kljub temu je za evangeličanske in katoliške ustanove Biblija “resnična Božja beseda” in “edino vodilo” – delno z usodnimi posledicami za človeka in živali.

Več o ponarejanju Biblije si lahko preberete v brošuri, kjer lahko v kazalu najdete nekatera še posebej zanimiva poglavja:

– Hieronim, ponarejevalec Biblije

– Hieronim je spremenil spise na 3500 mestih

– Pavel je ponaredil Jezusov nauk (vera namesto dejanja, razvrednotenje ženske, smrtna kazen, vojaška služba, uživanje mesa)

– Tudi Martin Luter je ponarejal Biblijo

– Ponarejanje Biblije danes

– Hieronim prikrije bistvene resnice

V tem poglavju med drugim piše, da je Hieronim zelo dobro vedel, da Jezus npr. ni jedel mesa in je učil ljubiti živali ter ne ubijati. Kljub temu je ta pomemben vidik Jezusovega nauka pri sestavljanju Biblije prikril oziroma prevzel že ponarejene predloge. To ponareditev Jezusovega nauka morajo milijoni živali vsak dan plačati s svojim življenjem. Nešteto milijard živali je bilo od takrat prepuščenih hiranju v temnih hlevih in nato ubitih. Še posebej “krščanska” ljudstva so mutirala v požeruhe mesa.

– Poglavitna točka spora: ljubezen Nazarečana do živali

V tem poglavju med drugim lahko preberemo, da bi se cerkveni oče Hieronim moral bati za svoje življenje, če bi pri novem prevodu v latinščino po resnici vključil v Biblijo Jezusovo ljubezen do živali. Že pod cesarjem Konstantinom I. so vegetarijancem in pacifističnim kristjanom v grlo vlivali tekoči svinec, vegetarijanske duhovnike pa so odpuščali.

– Božjo besedo so ponarejano položili Mojzesu v usta

V tem poglavju lahko preberemo, da nikomur drugemu kot Bogu samem niso na jezik položili grozovitih navodil, da je treba ob vsakem prazniku zaklati in zažgati živali, pogosto s ciničnim dodatkom: “..Gospodu v prijeten vonj.” Na vprašanje zakaj je v Starem testamentu toliko grozovitih žrtvenih zapovedi, nam lahko da odgovor naslednji citat iz antike: “Krvave žrtve pa, verjamem, so si lahko izmislili samo tisti ljudje, ki so iskali pretvezo, da bi uživali meso…” (Klemen iz Aleksandrije, Paidagogos II)