Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice je pridobilo licenco za originalni nemški dokumentarni film Insektensterben & Bodenleben - Die Ursachen und ihre Wirkung. V tleh se skriva – večinoma nevidno za naše oči – na bilijone življenj. Brez tega dovršenega mikro stvarstva v tleh z njegovimi drobcenimi živimi bitji ne bi bilo življenja na Zemlji. Zakaj torej namerno in nepremišljeno uničujemo življenje v tleh s kemijo in gnojnico? Ali polja res lahko v nedogled rodijo, če jih v to silimo s kemičnimi sredstvi in gnojnico? Reja živali za hrano ljudi je nesprejemliva iz več vidikov, tudi zaradi uničevanja tal.

Premierna predstavitev dokumentarnega filma je bila v sredo, 9. januarja 2019. Vabimo, da si film ogledate in spoznate pravi pomen žive rodovitne zemlje. Film je bil deležen številnih pohval s strani strokovne javnosti in ima izredno pomembno in dragoceno izobraževalno vsebino.

Po predvajanju filma so o problematiki zastrupljanja rodovitne zemlje govorili dr. Rok Mihelič, profesor na Katedri za pedologijo in varstvo okolja, Oddelek za agronomijo na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, Anton Komat, svobodni raziskovalec, naravovarstvenik, pisec in aktivist, ter Valentin Gorjanc, študent na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Maribor. Zelo aktualno in zanimivo razpravo si sedaj lahko v celoti ogledate.

-------------------------------------------------
Glas: Jure Jeromen
Sinhronizacija videa: Vid Merčun