SESTAVINE ZA PRIBLIŽNO 15 JEŽKOV:
400 g veganskih petit piškotov ali drugih navadnih veganskih keksov
50 g veganske čokolade v prahu ali kakava
100 g mletega sladkorja
120 g stopljene veganske margarine
žlica ruma
zvrhana jušna žlica veganskega čokoladnega namaza
3 dcl riževega ali ddrugega rastlinskega mleka
mandlji v lističih in veganske čokoladne mrvice za okrasitev


PRIPRAVA:
Zmeljite piškote ter jim dodajte sladkor in čokolado v prahu ali kakav. Dobro premešajte. 

V posebni posodici stopite margarino, najbolje pri nizki temperaturi. Takoj, ko se stopi, jo dodajte suhim sestavinam in vse skupaj premešajte. Med mešanjem počasi dodajte rastlinsko mleko. Masi dodajte rum in čokoladni namaz ter ponovno dobro premešajte.

Iz nastale mase z rokami oblikujte ježke. Okrasite jih z mandlji v lističih in čokoladnimi mrvicami.
Ježke hranite v hladilniku do 4 dni.

Revija Osvoboditev živali, letnik 21, št. 46, str. 65.