ZA 4 PICE.
Za testo potrebujete:
- 350 ml vode,
- 600 g moke,
- 40 g kvasa,
- 4 jušne žlice oljčnega olja,
- 15 g soli,
- ščepec sladkorja.
Za nadev:
- 1 zavitek »Vegepleskavica Vege & Dobro«,
- 1 kozarec paradižnikove omake,
- 1 kozarec namaza iBi-hot,
- 2 čebuli,
- 4 paradižniki,
- oljčno olje,
- jušna začimba,
- origano.
Priprava:
Testo za pice: Kvas, oljčno olje, sol in sladkor raztopite v mlačni vodi. Dodajte moko in gnetite, da postane testo gladko. Pustite vzhajati na toplem najmanj eno uro. Nato oblikujte okrogle pice in jih položite na pekače oz. uporabite večji štirioglat pekač.
Nadev: Medtem ko testo vzhaja, stresite v skledo vsebino Vegepleskavice, prilijte 150 ml vode, dobro premešajte in pustite stati pet minut. V veliki ponvi segrejte malo olja in nanj stresite pripravljeno maso. S kuhalnico jo razdrobite in hrustljavo zapecite. Olupite čebulo in jo narežite na kolobarje. Paradižnike narežite na rezine.
V manjši skledi zmešajte paradižnikovo omako z namazom iBi-hot.
Pica: Omako enakomerno porazdelite po razvaljanem testu. Po omaki razporedite narezan paradižnik, popečen drobljenec iz Vegepleskavice in čebulne kolobarje. Začinite z jušno začimbo, origanom in oljčnim oljem. Pecite v predhodno segreti pečici na temperaturi 250 °C.
Revija Osvoboditev živali, letnik 22, št. 47, str. 65.