SESTAVINE: 
200 g prosene kaše, 
300 ml jušne osnove (npr. Veganka – Sapori), 
1 grobo nariban korenček, 
1 drobno narezana čebula, 
1 jedilna žlica gorčice, 
2 jedilni žlici namaza iBi pur ali moke iz zrn rožičevca, 
1 čajna žlička paprike v prahu, 
1 čajna žlička kurkume v prahu, 
olje za peko.

PRIPRAVA
Proseno kašo kuhamo 15 minut v dveh skodelicah zelenjavne juhe, nato jo odstavimo in pustimo v pokriti posodi 5 minut, da se lepo napne. Preostalo vodo odlijemo in kašo ohladimo. Vse ostale sestavine dodamo h kaši in dobro pregnetemo. Iz mase oblikujemo polpete in jih na obeh straneh popečemo. Poleg tekneta na primer dušeno zelje in gobova omaka.

Obiščite blog na www.vege-dobro.com
Revija Osvoboditev živali, letnik 22, št. 48, str. 43.