SESTAVINE:
200 g prosene kaše,
300 ml jušne osnove (npr. Veganka – Sapori),
1 grobo nariban korenček,
1 drobno narezana čebula,
1 jedilna žlica gorčice,
2 jedilni žlici namaza iBi pur ali moke iz zrn rožičevca,
1 čajna žlička paprike v prahu,
1 čajna žlička kurkume v prahu,
olje za peko.
PRIPRAVA
Proseno kašo kuhamo 15 minut v dveh skodelicah zelenjavne juhe, nato jo odstavimo in pustimo v pokriti posodi 5 minut, da se lepo napne. Preostalo vodo odlijemo in kašo ohladimo. Vse ostale sestavine dodamo h kaši in dobro pregnetemo. Iz mase oblikujemo polpete in jih na obeh straneh popečemo. Poleg tekneta na primer dušeno zelje in gobova omaka.
Obiščite blog na www.vege-dobro.com
Revija Osvoboditev živali, letnik 22, št. 48, str. 43.