Za 4 osebe: 
• 200 g tofuja, 
• 1 dcl sojinega jogurta, 
• ščep kurkume, 
• 1 žlička koruznega škroba, 
• 2 x vaniljev sladkor, 
• 2 žlici rjavega sladkorja, 
• pokrovček ruma, 
• Vlečeno testo, ali po receptu ali kupljeno. 


Vlečeno testo: 
• 30 dag črne ali pirine moke (ali mešano), 
• 1 žlica jabolčnega kisa, 
• ščep soli, 
• 3 žlice olja, 
• 1-1,5 dcl mlačne vode. 

Vmesimo gladko testo, zelo mehko naj še bo. Naredimo dva hlebčka, ju pomažemo z oljem in ju damo počivat za eno uro (na pomaščenem krožniku in pokrito s folijo). Nato testo predenemo na pomokan prti in ga počasi razvlečemo.

Vlečeno testo pripravimo po tem receptu ali pa vzamemo kupljenega. V primeru kupljenega testa, za en štrukelj uporabite dvojno plast testa, dva lista testa skupaj.

 

Nadev: 
Z vilicami nadrobimo tofu, mu dodamo kurkumo, sojin jogurt, ščep koruznega škroba in pehtran. Dobro premešamo in sladkamo.

 

Testo pomažemo za nadevom. 

Pripravimo si prtič ga posujemo z drobtinami in nanj položimo štrukelj, zavijemo in povežemo ter kuhamo v rahlo slanem kropu pol ure.

Štruklje postrežemo zabeljene z drobtinami in sladkorjem.


Recept je prispevala
Fridina kuharica Jasmina Hrastovec

Revija Osvoboditev živali, letnik 13, št. 31, str. 56-57.