Za 4 osebe:
• 200 g tofuja,
• 1 dcl sojinega jogurta,
• ščep kurkume,
• 1 žlička koruznega škroba,
• 2 x vaniljev sladkor,
• 2 žlici rjavega sladkorja,
• pokrovček ruma,
• Vlečeno testo, ali po receptu ali kupljeno.
Vlečeno testo:
• 30 dag črne ali pirine moke (ali mešano),
• 1 žlica jabolčnega kisa,
• ščep soli,
• 3 žlice olja,
• 1-1,5 dcl mlačne vode.
Vmesimo gladko testo, zelo mehko naj še bo. Naredimo dva hlebčka, ju pomažemo z oljem in ju damo počivat za eno uro (na pomaščenem krožniku in pokrito s folijo). Nato testo predenemo na pomokan prti in ga počasi razvlečemo.
Vlečeno testo pripravimo po tem receptu ali pa vzamemo kupljenega. V primeru kupljenega testa, za en štrukelj uporabite dvojno plast testa, dva lista testa skupaj.
Nadev:
Z vilicami nadrobimo tofu, mu dodamo kurkumo, sojin jogurt, ščep koruznega škroba in pehtran. Dobro premešamo in sladkamo.
Testo pomažemo za nadevom.
Pripravimo si prtič ga posujemo z drobtinami in nanj položimo štrukelj, zavijemo in povežemo ter kuhamo v rahlo slanem kropu pol ure.
Štruklje postrežemo zabeljene z drobtinami in sladkorjem.
Recept je prispevala
Fridina kuharica Jasmina Hrastovec
Revija Osvoboditev živali, letnik 13, št. 31, str. 56-57.