SESTAVINE

Za čevapčiče: 

  • 1 zavitek »Vegepleskavica Vege & Dobro«,
  • 1-2 noževi konici čilija v prahu,
  • olje za peko.

Za prilogo:

  • rdeč fižol in bel fižol,
  • 1 kozarec paradižnikove omake,
  • 2 čebuli,
  • 1 velika rdeča paprika,
  • 1 žlička paprike v prahu,
  • 2 noževi konici čilija v prahu,
  • 4 jušne žlice oljčnega olja.

 

PRIPRAVA

Čevapčiči: Vsebino vrečke Vege pleskavica prelijte s 150 ml vode in dodajte 1-2 noževi konici čilija ter vse dobro premešajte. Zmes naj počiva pet minut. Iz mase nato oblikujte čevapčiče. Popecite jih do zlato rjave barve, na žaru ali na vročem olju v ponvi.

Priloga: Čebulo olupite in jo na drobno narežite. Očistite papriko in jo narežite na majhne kocke. Popražite čebulo na oljčnem olju, da postekleni. Dodajte narezano papriko, premešajte in popecite. Nato dodajte še čili in ves kuhan fižol, ki ste ga poprej splaknili z vodo. Dodajte paradižnikovo omako, premešajte in vse skupaj kuhajte na srednjem ognju. Fižol s čilijem porazdelite po krožnikih in obložite z vege čevapčiči.

Revija Osvoboditev živali, letnik 22, št. 46, str. 65.